top of page

Opstellingen 

Een ezel stoot zich geen twee keer tegen dezelfde steen? Was het maar zo'n feest.

Onbewust kopiëren wij onze voorouders. Je eigen pad banen en breken met oude patronen is moeilijk. Misschien ben je hierin al een heel eind, maar is er net dat ene onderwerp of die ene gedraging waar je niet los van komt. Wat kan een familieopstelling dan voor je doen?

De oorzaak zichtbaar maken.

Een opstelling is een werkvorm. En nee, daarvoor hoef je je familie niet mee te nemen. Beter van niet. Opstellingenwerk komt uit de koker van Bert Hellinger: de bedenker van systemisch werk. Systemisch werk betekent zoveel als: inzicht in sociale systemen (familie, organisatie, klas) creëren. Wanneer er een verstoring ontstaat - denk aan indrukwekkende of traumatische gebeurtenissen - heeft dat invloed op het gehele systeem. Ook generaties later. Zo kan het zijn dat je ergens tegenaan loopt wat je niet kunt verklaren. Iets dat zo hardnekkig is dat het je innerlijke groei en bewegingsvrijheid belemmert.

 

Herkenbaar? 

Bianca's kracht als opsteller is haar scherpe oog voor dingen die niet gezien mogen of willen worden.

Borstel van de waterverf 4

Familieopstelling

Een familieopstelling is een manier om naar de verborgen dynamiek in je familie systeem te kijken. Wat is jouw plek hierin? Welke invloed heeft het op jou?

Tijdens een familieopstelling stellen we jouw familie op.  Niet met je letterlijke familie, maar met representanten (andere aanwezigen tijdens de opstellingendag).  Doordat je familiesysteem  een stem krijgt, ontstaat er ruimte om los te komen van belastende patronen.  Representeren is een bijzondere ervaring waarin je ook je eigen thema's doorvoelt.

Watercolourborstel 17

Iopt opstelling

Dit is een manier om naar de verborgen dynamiek in jezelf te kijken. Een zelf-ontmoeting in je diepste kern. Welk deel van mezelf zie ik nog niet?

Tijdens een iopt opstelling ga je je innerlijke delen opstellen aan de hand van een zin; een verlangen of onderzoeksvraag. Vanuit de zin die je formuleert, kies je drie woorden waarmee je gaat werken. De resonanten stellen zich op jouw verzoek op in de ruimte, net als in een opstelling.   Afgesplitste delen van onszelf komen hier vrij. Een proces waar je zelf de regie in hebt. En waarbij je je eigen tempo volgt.

Een iopt opstelling is een essentiële ontmoeting met jezelf.

Groepen

In de agenda tref je de data en kun je je inschrijven als representant of vraagsteller. Er is geen wachtlijst, dus houd de website in de gaten voor nieuwe data en beschikbare plekken. 

Individueel
Wil je dieper afdalen in jezelf en/of houd je niet van groepen? Klik dan hier voor meer informatie over 1-op-1 iopt-coaching.

bottom of page