top of page

Brandstapelangst

Als een astroloog in opleiding met mediamieke gaven ren ik graag en vaak weg voor mezelf. Opstellingenwerk is inmiddels aardig geïntegreerd en geaccepteerd in het veld van de (semi) normale en intellectuele mensen. Maar als je over astrologie en (wee-je-gebeente) tarotkaarten begint in een zichzelf respecterend gezelschap schrikken mensen.

Er zijn op zo'n moment drie scenario's: 1) mensen grijpen hun kans en vragen naar hun levensmissie en sterfdatum , alsof ik daar iets van zou weten 2) ze doen alsof het gesprek nooit heeft plaatsgevonden 3) ze geven toe dat ze het wel interessant vinden, maar er zelf echt niet in geloven, hoor. Alsof ze mij ervan moeten overtuigen.


Mensen zijn bang. En ik daardoor ook. Want bange mensen wil je niet tegen je hebben.

Het occulte, mystieke, niet-wetenschappelijk, niet-fysieke, niet-religieuze-en-toch-religieuze jaagt mensen schrik aan. Ze beginnen over jinxen (wat zoveel betekent als ter plekke sterven als je het woord 'dood' in de mond neemt) en de angst voor boze geesten. Over selffulfilling prophecy en dat je astrologie helemaal niet serieus moet nemen.


Mensen zijn bang. En ik daardoor ook. Want bange mensen wil je niet tegen je hebben, dat heeft de geschiedenis wel uitgewezen. En ook vandaag zijn er legio vreselijke wereldlijke situaties die dat gegeven onderstrepen. Maar ondanks mijn angst voel ik meer dan ooit dat dit wel het pad is om regelrecht in te slaan. Samen met mijn rechterhand, mijn geliefde, mijn partner in alles. Is er een mooiere en veiliger vorm in deze super spannende sector? Nee.


Dus ik ga het doen. En je zult de komende tijd ook meer van mij lezen op ons diepgravende platform.Comments


Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief
vol met handvatten om jezelf verder af te pellen

bottom of page