top of page

InYourFace Karakterkaarten

Tien jaar geleden zag ik ze al voor me: personagekaarten. Kaarten met allemaal verschillende karakters waarop je je verhaal kunt baseren. Waar je kaartleggingen mee kunt doen en mensen mee kunt coachen. Toen de lockdown zich aandiende, was het tijd voor een vorm. Leuk, personages, maar waar baseer je die op? Ik kwam al snel op de astrologie en de archetypes van Jung. En zo ontstonden ze: het InYourFace team van 36 personages.

Twaalf teams met namen als QueestBeest (Ontdekkingsreiziger) en HyperdePiep (Nar), gebaseerd op de twaalf archetypes. In ieder team drie personages, zoals Pep, Madina en Luz. Hoe ik de archetypes in drieën verdeelde? Op gevoel en door middel van de astrologie. Per archetype nam ik de astrologische archetypes om onderscheid aan te brengen. Zo is een Nar met Tweelingen invloed een andere Nar dan een met Leeuw invloed. Daar ging ik mee spelen.


Ik wilde ze zelf tekenen, maar dat werd een fiasco.

Zelf een start maken

De 36 personages kwamen in een mum van tijd tot stand. Nu ga ik ze tekenen, dacht ik. Maar dat werd een fiasco, want als er iets is wat ik graag wil zijn, maar niet ben, is het illustrator. Dus legde ik mijn idee voor aan Eline Mechielsen van BreinBoerderei. We kenden elkaar al uit een eerder (geweldig) project, dus ik wist dat ik aan het juiste adres was. We maakten een dummieset en stuurden die rond naar uitgevers. We leerden al snel: als je een kaartenset wilt uitgeven, moet je zelf starten of al bekend zijn. Een uitgever neemt het pas over als het bewezen succesvol is. Waarom? Omdat een kaartenset uitgeven duur is. Vormgeving en illustraties plus het drukken van kaarten, boekje en doosje en dat keer, zeg, 500. Trek je buidel maar open.


Focus verzandde

En ik kon mijn buidel wel opentrekken, maar daar zat niks in. Crowdfunding dan, investeerders zoeken - opties genoeg - maar het gaf me een beklemmend gevoel afhankelijk te zijn. Iets terug te moeten doen. En een kaartenset is geen barmhartig proces waarmee ik de mensheid red. Dus is het dan wel gepast? Ik vond van niet. Het remde me af en mijn focus verzandde.


Wat is er mooier dan dit geld in mijn ondernemerschap te investeren?

Liefdevol geschenk

In de zomer van 2023 overleed mijn opa. Een innig familieproces waarin deze standvastige mammoet (die nooit gegaan was, had hij de keuze gehad) het leven losliet. Mijn opa en oma lieten al hun kleinkinderen een bedrag na. Een heel bijzonder en liefdevol geschenk. Ik wist meteen: mijn kaarten. Ik ga ze op de markt brengen. Mijn opa was een ondernemer, dus wat is er mooier dan het in mijn eigen ondernemerschap investeren? Niks.


Rammen

De keuze was gemaakt. Heb ik nog getwijfeld? Tuurlijk, want zo ben ik. Maar ik heb geen stok tussen de spaken gestoken. Go with deze flow. Met in gedachten mijn opa, wiens credo 'rammen' was. En rammen, doen we. De personages zijn bijna af, de teksten zijn af (de perfectionist in mij lacht besmuikt: yeah right), we zijn kleuren aan het kiezen en gezichtsuitdrukkingen. Echt een feest om dit project te mogen uitvoeren. Ik denk dat het een van de leukste en spannendste dingen is die ik op werkgebied tot nog toe heb gedaan.


Comentários


Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief
vol met handvatten om jezelf verder af te pellen

bottom of page