top of page

Weeknotes #5 kritiek

Weeknotes zijn oprechte persoonlijke reflecties van afgelopen week. Hier die van mij:


Ego stuff


Oeh! Kritiek. Misschien goed om uit te leggen, voor de lezer van mijn innerlijke wereld, wat kritiek voor mij is. Kritiek is voor mij wanneer iemand een oordeel over mij of mijn bijdrage heeft. Afgelopen week hadden we een moment om de website te finetunen. Faab zei: ‘ik wil eigenlijk andere afbeeldingen op de site'. Het raakte me; gevoelens van trots gecombineerd met hardheid zorgde voor antwoorden: ‘oh ja, oké, waarom zei je dit niet eerder, nou ik heb juist zo mn best gedaan om…’


Het komt eigenlijk vooral voor in mijn relatie met Faab dat het me echt raakt.  Ik verwonder me over het verzet en de weerstand die ik dan in mijn reactie bied. Het gevoel mezelf te moeten verdedigen, de hardheid die dan in mij opkomt. Het welles nietes gevoel. Enerzijds verwacht ik of hoop ik dat Faab met de geweldloze manier mij ergens op wijst. Maar tegelijk merk ik dat juist de weerstand en het verzet mij ontzettend helpen.


Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Wat gebeurd er in mijn psyche als ik kritiek krijg wat me raakt? Eigenlijk neemt mijn overlevingsdeel het dan over. Dat innerlijk deel van mezelf wil niet meer afgewezen worden (zo ervaar ik het), dus die maakt zich sterk / hard. En dat terwijl mijn gezonde deel wil groeien en expanderen en ontstijgen van overlevingsmechanisme. En dit speelt zich af op micro niveau van 1 mens, van mij als Bianca Blom. En ik vanaf mezelf uitzoom, dan is er nog zoveel meer wat speelt, leeft en beweegt. Een onzichtbare energie die altijd flowt, een groter bewustzijn wat voorbij gaat aan de menselijke vorm. Nu wordt het wellicht wat filosofisch, maar dit is de dans die ik maak in mn leven. Bewegen tussen vastzitten in een menselijk patroon, vervloeien met een groter bewustzijn en weer bewegen en relateren in het zichtbare leven. En weer helderder kijken, voelen en denken dan daarvoor.

Comentarii


Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief
vol met handvatten om jezelf verder af te pellen

bottom of page