top of page

Weeknotes #7 overlevingsdelen

Weeknotes zijn oprechte persoonlijke reflecties van afgelopen week. Hier die van mij:Het feit dat ik verleden week geen weeknotes heb gemaakt, heeft me de hele week achtervolgd. Iedere dag ging er wel een gedachte door me heen over de weeknotes. Iets in de trant van:

  • je houdt je niet aan je woord;

  • ga nou toch nog schrijven;

  • ja, het begint met 1 keer niet schrijven...wacht maar af

  • etc...


En dit is hoe een deel van mezelf best rigide kan zijn, hard naar mezelf en weinig begrip. Eigenlijk zie ik deze gedachten als een overlevingsdeel van mezelf en het gezonde deel van mezelf die houdt er hele andere gevoelens en gedachten op na.


Zonder oordeel, mild en vanuit mijn hart.

Innerlijke conflicten kunnen dan ook gaan over verschillende delen van jezelf die het niet eens worden met elkaar. Meestal overlevingsdelen. En dat was zo duidelijk merkbaar en voelbaar afgelopen week. Voor mij weer een bevestiging dat in het dagelijks leven zelf alle informatie zit die ik nodig heb. Kortom in de hele kleine wijzigingen of keuzes die ik maak of die voor mij worden gemaakt zit de mogelijkheid om te transformeren.
Commentaires


Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief
vol met handvatten om jezelf verder af te pellen

bottom of page