top of page

Mediumschap en astrologie

Een horoscoop bekijken is niet alleen een kwestie van kennis. Betekenissen van planeten, huizen en sterrenbeelden combineren en bedenken wat dat betekent, is een onderdeel, maar niet de essentie. Astrologie is een kader voor je intuïtie. Een richting voor de energie en informatie die je oppikt van degene die de hulpvraag stelt.


Met mijn astrologie opleiding was ik afgelopen september in Ierland. We hadden een uitwisseling met Ierse school The Blue Rose. Het meest opvallend aan de Ierse docenten en studenten vond ik hun mate van spiritualiteit. De dankbaarheidscirkel, het hoge abstractiegehalte en de moeiteloosheid waarmee ze mediumschap en astrologie combineerden, maakten indruk op de droogkloterige Nederlandse groep. Hoewel ik niet zo van dankbaarheidsrituelen en abstractie ben, sprak het laatste aspect (mediumschap en astrologie) me aan.


De opdracht: een horoscoop bekijken. Er stond geen naam bij, geen geboortedatum, niks. Wij moesten achterhalen wie dit was.

Puntje van mijn stoel

De opdracht die me bij bleef, is The Blink Chart. We moesten een horoscoop bekijken. Er stond geen naam bij, geen geboortedatum, niks. Wij moesten achterhalen wie dit was. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Door de horoscoop zelf vermoedden we dat het een kunstenaar moest zijn, die veel eenzaamheid gekend had en een autoritaire of opvallende rol had vervuld. De beelden, woorden en lichamelijke sensaties die binnenkwamen maakten het verhaal af. Vioolmuziek, pijn in een orgaan laag in de buik, gevangenschap. We wisten niet aan wie we moesten denken, maar het bleek om 18de eeuwse violist Joseph Bologne te gaan (die gevangen heeft gezeten en gestorven is aan een ziekte aan zijn darmen (als ik het me goed herinner)). Op dat moment wist ik: een horoscoop is een tool om een verhaal compleet te krijgen. Een richting. Het viel voor mij op zijn plek, waarom ik astrologie studeer.


In mijn consulten en brieven maak ik gebruik van de combinatie astrologie en mediumschap. Ik ben intuïtief in verbinding met de chart.

Laag dieper

Nu zet ik deze blink chart altijd in. Waar trekt mijn blik naartoe in de horoscoop? Welke vraag komt er op? Door middel van automatisch schrift toets ik of er een boodschap is die belangrijk is. Door op deze manier een horoscoop te bekijken, kom je meteen een laag dieper. In mijn consulten en brieven maak ik geregeld gebruik van automatisch schrift en tarot. Ik ben intuïtief in verbinding met de chart en met jou.Comments


Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief
vol met handvatten om jezelf verder af te pellen

bottom of page