top of page

MONEY in de horoscoop

Geld. De een zwemt erin. De ander niet. Is dit omvangrijke thema terug te zien in je geboortehoroscoop? Zeker. Op verschillende manieren.

Mijn eigen relatie met geld is bijzonder te noemen. Ik zou niet eens goed kunnen beschrijven wat voor verhouding geld en ik hebben. Ik heb periodes heel weinig geld gehad. Moest veel lenen, bijbeunen, schulden afbetalen. En periodes dat het allemaal vrij moeiteloos ging. In mijn chart is dit terug te zien door de dynamiek tussen mijn tweede en achtste huis.


Zekerheid boven alles

Fundament en zekerheid (huis 2) zijn mijn go-to's als ik het spoor bijster ben. Fulltime in loondienst, betonnen huurhuis, degelijke relatie. Alles schijnbaar robuust en stevig. Hoe maatschappelijk geaccepteerder mijn leven er aan de buitenkant uitziet, hoe slechter het met me gaat. Want mijn diepste kracht en houvast zit in het onvaste, mysterieuze, verdiepende (huis 8). Toch heb ik die kant lange tijd weggeduwd. Fascinerend is dat mijn relatie met geld pas gezond begon te voelen toen ik mijn occulte kant (die ik hier tentoonspreid) omarmde. Ik begon het ineens serieuzer te nemen, geld. Als iets van waarde.


Het is dus niet zo dat ik mijn fundament moet weggooien om te floreren. Maar ik moet ervoor waken dat ik me erachter verschuil.

Overburen

Leuk en aardig. Maar waarom hebben huizen 2 en 8 een link? De horoscoop is een cirkel die is verdeeld in 12 huizen. 2 en 8 staan dus tegenover elkaar en zijn altijd verbonden. Het is dus niet zo dat ik mijn fundament moet weggooien om te floreren. Maar ik moet ervoor waken dat ik me erachter verschuil.


Goed met geld

Huis 2 is dus een geldhuis. Verder hebben plaatsingen in de huizen 6 (verantwoordelijkheid) en 10 (ambitie en maatschappelijke positie) ook invloed op hoe je met geld omgaat. Serieus, afhankelijk van de plaatsing in dat huis. Tekens Stier, Maagd en Steenbok staan erom bekend goed met geld te zijn en er - in het geval van Maagd en Steebok - zuinig mee om te gaan. Dit is dus niet alléén het geval als je Zon in deze tekens staat. Ook andere plaatsingen kunnen hier staan. Zo kun je een Zon in Kreeft hebben met heel veel Boogschutter invloed.


Plaatsingen in huizen 5 en 12 kunnen je onbezonnen (5) of onbewust (12) maken over geld.

Matig met geld

Plaatsingen in huizen 5 en 12 kunnen je onbezonnen (5) of onbewust (12) maken over geld. En van tekens Leeuw en Vissen is sparen niet het grootste talent. Maar dit is uiteraard gechargeerd en hangt van de gehele chart af.


Mocht je een inzicht willen in het thema geld in jouw chart of heb je een andere vraag? Ik hoor hem graag!Comments


Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief
vol met handvatten om jezelf verder af te pellen

bottom of page